anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Scrierile de referinta ale Parintelui Arsenie Boca traduse in engleza si publicate in 2013 si 2014!

on March 26, 2015

Editura Charsima din Deva a contribuit si contribuie intr-o masura semnificativa la cunoaşterea personalitatii monastice a Părintelui Arsenie Boca atât prin scrierile duhovniceşti cât şi prin punerea in valoare a operei plastice realizată la Biserica Sf. Nicolae din satul Drăgănescu de langa Bucuresti. “Cărţile editate reproduc opera originală a Părintelui Arsenie, aşa cum a lăsat-o Prea Cuvioşia Sa drept moştenire” (Ed. Charisma).

O initiativa de exceptie a editurii a fost, in octombrie 2013, punerea la dispozitia cititorilor din intreaga lume, a variantei traduse in limba engleza a cartii  Parintelui Arsenie -„Cararea Imparatiei”, sub titlul tradus “Path to the Kingdom“.

La sfarsitul anului 2014, in decembrie, a fost editata si cea de a doua lucrare magistrala tradusa a Parintelui  -“Cuvinte vii“, sub titlul englezesc “Living words“.

Ambele lucrari sunt si in limba romana foarte complexe si pline de sensuri, motiv pentru care traducerea credem ca a fost un demers de mare curaj, profesionalism si dragoste. Cinste editorilor si traducatorilor!

arsenie-boca-parinte-living-words

charisma-path-to-the-kingdom


2 responses to “Scrierile de referinta ale Parintelui Arsenie Boca traduse in engleza si publicate in 2013 si 2014!

  1. […] Scrierea “Cararea Imparatiei” alcatuita in prima ei varianta de Parintele Arsenie Boca in anii 1946-1947, pe cand propovaduia la Manastirea Sambata, si revizuita dupa mai multi ani, a vazut lumina tiparului in mai multe editii, dupa 1990, editii ingrijite in principal de cea mai apropiata ucenica a sa, Maica Zamfira Constantinescu. Traducerea in engleza a carii a fost realizata de Ioan Socol si a intrat in circulatie in octombrie 2013 (alaturi de o a doua traducere in engleza, a lucrarii “Cuvinte vii“, la sfarsitul lui 2014) – cititi aici. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: