anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Scrierile Parintelui Arsenie Boca iau calea Vienei…

on June 1, 2015

 

viena_PAB

 

Scrierea “Cararea Imparatiei” alcatuita in prima ei varianta de Parintele Arsenie Boca in anii 1946-1947, pe cand propovaduia la Manastirea Sambata, si revizuita dupa mai multi ani, a vazut lumina tiparului in mai multe editii, dupa 1990, editii ingrijite in principal de cea mai apropiata ucenica a sa, Maica Zamfira Constantinescu. Traducerea in engleza a cartii a fost realizata de Ioan Socol si a intrat in circulatie in octombrie 2013 (alaturi de o a doua traducere in engleza, a lucrarii “Cuvinte vii“, la sfarsitul lui 2014) – cititi aici.

La sfarsitul saptamanii care a inceput, in zilele de 6 si 7 iunie 2015, varianta engleza a “Cararii Imparatiei” – purtand titlul “Path to the kingdom“, va fi prezentata la Viena de Parintele Conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu si de traducatorul ing. Ioan Socol – de formatie politehnist (electronica), roman emigrat in SUA  (un interviu foarte interesant cu traducatorul – aici).

Inginerul  traducator al cartii – Ioan Socol, in interviul citat mai sus si publicat la 1 noiembrie 2013, mentiona despre planificarea unui periplu de lansari ale cartii traduse pe mapamond, exprimandu-se astfel: “M-am gândit să fac un itinerariu de lansări în Europa, începand cu Oxford şi Cambrige, precum şi alte universităţi. Fac demersurile pentru o lansare sau două în S.U.A. în cadrul câtorva universităţi de renume, cum ar fi Harvard, Stanford, MIT, Chicago, iar dacă sunt ocazii şi vin propuneri şi din alte părţi ale lumii, vom face promovare şi acolo. Unde este bine primit Părintele Arsenie BOCA, voi merge şi eu. Părintele Arsenie BOCA a spus un lucru foarte interesant atunci când a afirmat că omul nu va avea pace pe pământ până nu va avea pace cu Dumnezeu. Părintele Arsenie este un sfânt, fiind printre puţinii sau poate singurul care a reusit să explice formula de transcedere prin „poarta stelară” către Dumnezeu, o refacere în spaţiu şi timp a drumului parcurs de către Adam la căderea din Rai spre planeta Pământ. Nu întâmplător am făcut comparaţia cu descoperirea  bosonului Higgs de materie şi antimaterie. Practic această carte este o cărare spre universul nevăzut, prin poarta Antimisului Cosmic, o lume astrală la care foarte puţini oameni au avut acces din timpul vieţii. Cum Einstein a „revelat” „Teoria Relativitatii”, Părintele Arsenie a mers mai departe, a revelat acest parcurs al omului în veşnicie. De fapt a evidentiat extraordinar raportul dintre viata si moarte, suflet si trup, vesnicie si vremelnicie, existenta si judecata din perspectiva revelatiei crestine. „Viaţa este segmentul de timp acordat de Dumnezeu pentru a ne câştiga veşnicia.” ( “Epicleze”, P.S. Daniil ) Un lucru extrem de important, aş zice eu, tot atât de important ca E=mc2, dacă nu mai mult.

Anuntul evenimentului vienez, care se pare ca deschide seria de lansari ale “Cararii Imparatiei” pe meridiane, este cel de mai sus si este preluat de aici.


One response to “Scrierile Parintelui Arsenie Boca iau calea Vienei…

  1. […] Parintelui Arsenie  Boca, “Cararea Imparatiei” = “Path to the Kingdom” (legatura la anuntul evenimentului) – ocazie cu care ne-a dat prilejul celor din tara, sa vizualizam fotografii si filmari de […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: