anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Demersurile anului 2014 intru canonizarea Parintelui Arsenie Boca, continua…

on December 22, 2014

 

La 16 aprilie 2014, intr-un interviu al ÎPS Laurențiu Streza – Mitropolitul Ardealului dat Agerpres, acesta preciza că “Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării Părintelui Arsenie Boca“. Iar Parintele Mitropolit Laurențiu Streza este preşedintele Comisiei sinodale de canonizarea a sfinţilor români! – si totusi, in interviul citat raspundea la intrebarea: “Credeți că e posibilă canonizarea părintelui Arsenie Boca? Cât timp trebuie să mai treacă?” , astfel: “Poate să fie rapid, poate să mai treacă timp, depinde de voia lui Dumnezeu. Îmi cereți un lucru…. Eu pot să fac această mărturisire, că aș fi cel mai fericit om din lume, membru al Sfântului Sinod, cu atât mai mult că l-am cunoscut pe părintele, să pot să semnez și eu pe actul de canonizare.”

DSC07507Prin scrisoarea nr. 71 din 25 septembrie 2014, in numele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), presedintele acesteia, dl. ing. Octav Bjoza, a cerut Patriarhiei Romane canonizarea Parintelui Arsenie Boca.

Raspunsul primit de Asociatie de la Cancelaria Sfantului Sinod si datat 18 noiembrie 2014, se gaseste mai jos si este preluat de pe site-ul asociatiei (legatura-aici):

raspuns

Astazi – 22 decembrie 2014, dl. ing. Octav Bjoza  a fost decorat de Presedintele Romaniei, Klaus Johannis, care a scris pe contul sau de Facebook: “[…] prima decorație din mandatul meu de Președinte al României. Am decis să acord cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național Steaua României, domnului Octav Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, pentru sacrificiul și curajul de care el și oameni ca el au dat dovadă în vremea dictaturii și pentru a păstra vie memoria victimelor comunismului.”

Dupa demersul laic al AFDPR din aceasta toamna, un nou demers laic in vederea depunerii unei scrisori-cerere intru canonizarea Parintelui Arsenie Boca a fost initiat la 28 noiembrie 2014, de jurnalistul Victor Roncea – care a pus in circulatie spre semnare, o petitie. La momentul actual petitia a strans 3326 de semnaturi, si poate fi in continuare semnalizata si semnata, accesand-o aici.


5 responses to “Demersurile anului 2014 intru canonizarea Parintelui Arsenie Boca, continua…

  1. […] Prin scrisoarea nr. 71 din 25 septembrie 2014, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), cerea Patriarhiei Romane canonizarea Parintelui Arsenie Boca. (cititi aici) […]

  2. […] Notă: Demersul nostru se constituie în a doua scrisoare a laicatului ortodox ce se adauga dosarului de analiza in vederea canonizarii Parintelui Arsenie Boca după ce, prin scrisoarea nr. 71 din 25 septembrie 2014, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), cerea Patriarhiei Romane canonizarea Parintelui Arsenie Boca. (cititi aici) […]

  3. […] Notă: Demersul nostru se constituie în a doua scrisoare a laicatului ortodox ce se adauga dosarului de analiza in vederea canonizarii Parintelui Arsenie Boca după ce, prin scrisoarea nr. 71 din 25 septembrie 2014, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România (AFDPR), cerea Patriarhiei Romane canonizarea Parintelui Arsenie Boca. (cititi aici) […]

  4. […] 22 decembrie 2014:  Demersurile anului 2014 intru canonizarea Parintelui Arsenie Boca, continua… […]

Leave a comment