anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Ieromonahul Savatie Bastovoi: prognostic cu privire la evolutia situatiei din Republica Moldova, la 24 ianuarie 2016…

on February 10, 2016
Parintele Savatie Bastovoi scria pe contul de Facebook, la 24 ianuarie 2016 (preluare text – de aici):
“Este pentru prima dată cînd mă ciocnesc de un val mare de români care se arată sincer interesați de ce se întîmplă la Chișinău. Aceasta este adevărata unire – să vorbim aceeași limbă în deplină cumpătare.
Nu noi facem unirea, dar noi o putem întreține.
Ceea ce se întîmplă acum la Chișinău e un scenariu pentru unire regizat afară.
Republica Moldova e pe butuci, e ca o mașină găsită dimineața cu roțile furate, așa cum își găsesc tot mai mulți moldoveni mașinile dimineața în Chișinău. Cineva încearcă să împingă mașina fără roți Rusiei și e indignat că Rusia nu o vrea. Să o ia cine vrea, cine are nevoie.
După declanșarea nebuniei din Ucraina, Rusia nu a mai comentat declarațiile de unire de la Chișinău, nu a comentat nici declarațiile lui Băsescu, nu a mai comentat nimic în legătură cu Moldova, oricît de tare și-ar fi dorit asta cei obișnuiți să jongleze cu binomul ”Rusia-Occident”.
Rusia are mari probleme la nivel mondial, iar noi sîntem o problemă înghețată. Rusia a cedat Chișinăul în schimbul Transnistriei. Totul este hotărît, doar că nimeni nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru o Moldova devastată. Această responsabilitate va reveni României.
Desigur, o parte din oamenii din piață se tem de unire în virtutea temerilor din anii 90, cum că românii le vor lua apartamentele și îi vor alunga în Rusia. Oamenii se tem unii de alții, mai bine zis de fantomele propagandei.
Fiți buni și nu aderați la nici o extremă. Lupta cu Rusia, ca și lupta cu România, sînt himere. Ceea ce se poate face împreună pentru salvarea acestui popor este mult mai important.”
***
ANUNT  OFICIAL, Chisinau, 9 februarie 2016: “Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, va merge într-o vizită oficială la Bucureşti pe data de 16 februrie.” (cititi aici).

One response to “Ieromonahul Savatie Bastovoi: prognostic cu privire la evolutia situatiei din Republica Moldova, la 24 ianuarie 2016…

  1. […] De curand, la sfarsitul lunii ianuarie 2016, Parintele Savatie scria pe aceeasi linie: “Fiți buni și nu aderați la nici o extremă. Lupta cu Rusia, ca și lupta cu România, sînt himere. Ceea ce se poate face împreună pentru salvarea acestui popor este mult mai important.” (cititi intregul – aici) […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: