anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Fotografia zilei: darul din mana Regelui Mihai al Romaniei

on December 23, 2013

Ma aflu intre cei care citesc cu regularitate blogul Principelui Radu al Romaniei (devenit de cateva zile jurnalul regal online, cu noua adresa: www.romaniaregala.ro), care de aproape 7 ani de zile, prin intermediul acestui site, ne informeaza cu regularitate si precizie despre toate evenimentele importante in care este implicata Famila Regala a Romaniei.

Ieri, 22 decembrie, la Castelul de la Savarsin, Familia Regala a intampinat o serie de colindatori si vizitatori, ca in fiecare an – in ultima vreme. Personal, in 2011, in ziua de Craciun, am participat la slujba din biserica ortodoxa de la Savarsin unde a fost prezenta o parte a familiei (link aici).

Am remarcat in jurnalul regal online de ieri, in seria de fotografii de la Savarsin (link la pagina – aici), doua, pe care le preiau mai jos, pentru semnificatia lor cu totul speciala:

Dec22_Savarsin-448

DSC_1925

parintele-arsenie-boca-165575

Regele Mihai a primit in dar o carte-marturie despre Parintele Arsenie Boca, duhovnicul iubit al romanilor. Poate parea un dar sau un gest oarecare, dar nu este asa! Pentru multi romani, Parintele Arsenie Boca este un sfant, desi nu este canonizat inca. Este “Omul lui Dumnezeu” – in care oamenii si-au pus si isi pun si azi toata nadejdea, mormantul sau de la Prislop atragand constant, uneori intr-o singura zi (ziua de trecere la Domnul) peste 12.000 de oameni. Dincolo de acestea, Parintele Arsenie Boca a fost puternic legat de Familia Regala a Romaniei, in anii ’40, cand membri ai Casei Regale au vizitat Manastirea de la Sambata – unde era duhovnic si staret, si cand Principesa Ileana ii cerea sfat sau sprijin, inclusiv invitandu-l la Bran pentru a face slujba de sfintire a Capelei unde urma a fi depusa inima Reginei Maria a Romaniei.


3 responses to “Fotografia zilei: darul din mana Regelui Mihai al Romaniei

  1. […] intamplator, la Manastirea de la Sambata de Sus (vedeti posibile legaturi simbolice aici, aici si aici). Excursia de incheie la […]

  2. […] intamplator, la Manastirea de la Sambata de Sus (vedeti posibile legaturi simbolice aici, aici siaici). La data de 31 august 1997, Regele Mihai poposea – din nou cu totul neintamplator, laManastirea […]

Leave a comment