anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

In cautarea presedintelui Romaniei: cum se vede viitorul?

on November 9, 2014

Comunicat de presă, Klaus Johannis, 8 noiembrie 2014 (preluat de aici):

Declarația președintelui rus Vladimir Putin prin care justifică semnarea pactului de neagresiune dintre Germania nazistă și Uniunea Sovietică precum și a protocolului secret Ribbentrop – Molotov – act prin care României i se iau Basarabia și Bucovina de Nord – este de natură să sporească îngrijorarea față de tendința revizionistă a politicii externe a Federației Ruse.

Primim un nou avertisment că Federația Rusă nu va accepta să aibă un rol minor în Europa și că își dorește cu orice preț recunoașterea propriilor interese. Revizionismul pe care Moscova îl anunță prin vocea președintelui său la o întâlnire cu tineri istorici s-a observat anterior și într-un lung efort de reeditare a manualelor de istorie, eliminându-se referințele la atrocitățile comise de armata sovietică și de regimul stalinist.

Mă alătur vocilor reprezentanților europeni care condamnă atitudinea președintelui rus de a rescrie istoria și de a o folosi în propriul interes vremelnic.

Aceste declarații vor avea efectul nefast al sporirii neîncrederii între statele membre UE și partenerii nord-atlantici, pe de o parte și Federația Rusă, pe de altă parte.

DSC05521

 

harta adit


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: