anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Calatoria simbolica a Familiei Regale a Romaniei, de 1 decembrie

on December 1, 2014
DSC07418Trenul Regal a inceput azi dimineata, 1 decembrie 2014,  o călătorie simbolică de 1 Decembrie – in amintirea Marii Uniri de la 1918 savarsita sub obladuirea Regelui Ferdinand I Întregitorul și a Reginei Maria ai Romaniei. Din suita regala au facut parte  Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu, Principesa Maria (cea mai mica fiica a Regelui Mihai), Principele Nicolae (fiul celei de a doua fiice a Regelui Mihai) si Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei – penultima fiica a Principesei Ileana a Romaniei (Principesa Ileana a fost fiica mezina a Reginei Maria si respectiv matusa Regelui Mihai). Trenul a pornit din gara Sinaia catre Bucuresti, pe un traseu anuntat pe blogul Romaniaregala.ro
Am avut bucuria sa constat ca postul de televiziune DigiTV a redat netrunchiat intregul desfasurator istoric al anilor 1917-1918 si a inclus deci Familia Regala Romana in toate mentiunile  legate de Unirea de la 1918. Mai jos, cateva fotografii prezentate la DigiTV. 

Johannis_1 dec In cotext, am remarcat astazi de asemenea si gestul presedintelui ales, Klaus Johannis, de a depune simbolic o coroana de flori la bustul Regelui Ferdinand din fata portii Catedralei Reintregirii si a Incoronarii de la Alba Iulia.
 Sursa fotografiei: aici
 
 

One response to “Calatoria simbolica a Familiei Regale a Romaniei, de 1 decembrie

  1. La mulți ani de ziua României, trăiască Romania !
    Toate cele bune !

Leave a comment