anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Noi picturi apartinand Parintelui Arsenie Boca, identificate in biserici din Romania

on April 17, 2018

In Biserica “Nasterea Maicii Domnului” din Zarnesti, jud. Brasov, biserica-monument istoric, datand din 1791, au fost identificate in premiera, cu doua zile in urma, doua picturi iconografice realizate de Parintele Arsenie Boca in anii 1960. Descoperirea se datoreaza pictoritei si restauratorului de opere de arta Tamina (Tatiana Mihailescu). Prin bunavointa acesteia, avem fotografiile celor doua picturi de pe usile diaconesti, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril.

 

 


3 responses to “Noi picturi apartinand Parintelui Arsenie Boca, identificate in biserici din Romania

 1. Hristos a Inviat!
  Am aflat astazi articolul dumneavoastra despre cele doua picturi identificate acum aproape doua saptamani a fi fost pictate de mana parintelui Arsenie Boca si m-am bucurat nespus deoarece am o evlavie deosebita fata de parintele Arsenie Boca in memoria caruia am dedicat un blog in urma cu mai multi ani: https://wordpress.com/view/cuvintecezidesc.wordpress.com

  Ma preocupa orice informatii noi privind viata parintelui (marturisiri autentice ale unor persoane care l-au cunoscut) sau in legatura cu icoanele lucrate de dansul intr-un stil cu totul aparte si lasate mostenire noua si picturii romanesti.
  Am cautat sa gasesc ceva mai mult despre aceasta stire dar nu am reusit , probabil nu m-am priceput cum. Va rog mult daca se poate si nu indraznesc prea mult, sa-mi dati amanunte in legatura cu acest lucru. Am dialogat in timp cu dumneavoastra , la ani distanta , poate va amintiti. Un lucru ce-l voi face este sa postez aricolul dumneavoastra intocmai cu sursa, desigur, pe alt blog al meu :
  https://wordpress.com/view/cristinadavidniculiu.com
  dar si pe blogul parintelui Arsenie Boca.
  Multumesc anticipat pentru bunavointa dumneavoastra.
  Va doresc spor duhovnicesc in toate si multa sanatate !
  Cristina David

  • anomismi44 says:

   Adevarat a inviat Hristos!
   Draga Doamna Cristina David,
   Imi pare bine ca vestea aceasta v-a bucurat si pe dumneavoastra! Desigur ca imi amintesc foarte bine de dumneavoastra si de schimburile noastre sporadice de mesaje, de care m-am bucurat de fiecare data.
   Iata, pictorita Tatiana Mihailescu a putut confirma ca picturile acestea de la biserica din Zarnesti, sunt intr-adevar ale Parintelui Arsenie. Nu cred ca se mai gaseste pe undeva aceasta informatie. Sigur, puteti sa preluati si pe blogul dumenavoastra! Parintele Arsenie este al tuturor celor care il au ca mijlocitor catre Dumnezeu si al celor care ii poarta evlavie si dragoste! Cum sa nu impartasim deci, si altora, bucuria?…
   Si eu va multumesc si va imbratisez cu recunostinta!
   Doamne ajuta.

   • Hristos a Inviat!

    Va multumesc foarte mult pentru raspunul dumneavoastra venit din inima, asa cum ma si asteptam. Voi prelua articolul de la dumneavoastra pe blog-ul meu dedicat Parintelui. Voi distribui pe cat pot mai mult aceasta veste altor prieteni sa le aduc si lor bucurie..
    Va imbratisez cu prietenie sincera si cu pretuire,
    Dumnezu sa ne ajute!

    Cristina David

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: