anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Parastas de pomenire a Părintelui Arsenie Boca, la Manastirea de la Sambata, in preajma zilei de nastere a Sfantului Ardealului

on September 26, 2016

De cativa ani buni (cred, daca nu gresesc, ca din 2009), in duminica cea mai apropiata datei de 29 septembrie – ziua de nastere a Parintelui Arsenie Boca (in 1910), in fiecare an, Fundatia crestina Parintele Arsenie Boca de la Bucuresti, initiaza, organizeaza si participa la Manastirea de la Sambata, la slujba parastasului de pomenire a Sfantului Ardealului, care a vietuit aici intre 1939 si 1948.

Ieri, duminica, 25 septembrie 2016, la parastasul anual a participat din nou si Parintele Ilarion (fost staret al manastirii si actual episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, cunoscut acum sub numele de Ilarion Făgărăşanul). De asta data, aflam ca parintele episcop a vorbit la sfarsitul slujbei parastasului “şi despre viaţa şi activitatea părintelui Arsenie Boca în cadrul mănăstirii de la Sâmbăta de Sus” (informatia originala si fotografiile: aici). Este un lucru minunat ca an de an, comemorarea personalitatii duhovnicesti a Parintelui Arsenie este tot mai deschisa si mai vie, si la Manastirea de la Sambata.

Troita din fotografiile de mai jos a fost ridicata in august 2015 in curtea-gradina reamenajata la intrarea in perimetru Manastirii de la Sambata de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului Ilarion Făgărăşanul, si este inchinata, asa cum sta scris, Parintelui Arsenie Boca:

dsc09646

dsc09647


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: