anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Mutarea geopolitica a fost confirmata…

on August 30, 2016

Rareori postez pe blogul meu asemenea stiri… Insa cea din ultimele zile, legata de declaratia ambasadorului SUA la Chisinau din data 26 august 2016, facuta intr-un interviu acordat postului public de televiziune al Republicii Moldova, ne priveste pe noi toti, romanii, in cea mai mare masura. De aceea va invit sa cititi articolul:  “Un profesionist pe probleme externe despre Cazul Pettit: În 48 de ani de carieră nu am mai întâlnit aşa ceva. Dumitru Constantin: Soarta Republicii Moldova a fost tranşată deja de SUA şi Rusia” si citez mai jos un mic pasaj de final, din analiza respectiva:

…” Nu o spun cu resemnare mioritică, dar, dacă, la un moment dat, în trecut, ni se zicea că „lumina vine de la Răsărit”, ceea ce exprima o axiomă geografică transformată într-una politică, alaltăieri, ambasadorul american la Chişinău ne-a expus aceeaşi realitate, dar cu alte cuvinte, mai dureroase, care ne provoacă răni mult mai adânci, dat fiind că provin dintr-un loc din care ne aşteptam cel mai puţin – Washington.

O scriu cu durere imensă, tuturor românilor, de dincolo şi de dincoace de Prut, ambasadorul James D. Pettit ne-a reamintit că politica unei superputeri nu se bazează pe sentimente, principii ori adevăruri, indiferent de natura lor, ci pe pragmatism şi interese!

UPDATE, 30 august 2016:  Scrisoarea unui român educat în SUA către Barack Obama


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: