anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Cele 100 de actiuni ale “Platformei Civice Acțiunea 2012” au inceput. Putem contribui!

on May 29, 2016

Preluare integrala din Ziarul Lumina, a articolului semnat de  Miruna-Maria ­Iftene la 28 mai 2016, “Tineri din Republica Moldova în vizită pe Colina Bucuriei“:

“Două grupuri de 50 de tineri, elevi ai liceelor „Onisifor Ghibu” și „Mihail Kogălniceanu” din Chișinău, au sosit în vizită pe Colina Bucuriei, în zilele de joi, 19 și respectiv 26 mai. Aceștia s-au aflat în România prin intermediul programului „Cu­noaște-ți țara”, desfășurat de coaliția „Platforma unionistă Acțiunea 2012”, ce are ca scop promovarea unității naționale. Tinerii au petrecut trei zile în țara noastră, perioadă în care au vizitat mai multe obiective turistice din București, Amara, Brăila și Galați cu scopul de a cunoaște mai bine România și istoria acesteia. „În Republica Moldova există o foarte mare dezinformare privind România și realitățile de aici, și de aceea am considerat necesar că trebuie să aducem cât mai mulți frați basarabeni să vadă cu ochii lor România cu toate componentele ei. Pe toată perioada verii plănuim să aducem 2.000 de grupuri, asta înseamnă 100.000 de frați basarabeni, în întreaga Românie. Am ales în mod simbolic ca primul grup să vină la Patriarhie, la Catedrala Patriarhală, pentru că noi considerăm că Biserica Ortodoxă Română a stat la baza formării poporului român și o considerăm o parte indispensabilă în realizarea reîntregirii naționale și în păstrarea unității neamului românesc. Ne propunem ca în următoarele grupuri să vină frați de peste Prut din toate raioanele și din întreaga Republică Moldova, fie că sunt etnici români sau aparțin altor etnii. Și aceștia sunt bine-veniți și îi vom aduce și vom avea componenta de minorități din Republica Moldova, pentru a vedea că nimeni nu-i urăște aici și că România este și țara lor”, a declarat ­George Simion, preșe­dintele executiv al coaliției.
Tinerii au vizitat Catedrala Patriarhală, unde s-au închinat la moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfinților Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, iar apoi au mers în Palatul Patriarhiei, ­unde în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” au intonat troparul pascal „Hristos a înviat!” și cântece patriotice. Elevii au fost primiți de părintele Remus Marian, consilier patriarhal, și de către ghizii Ansamblului Patriarhal, care le-au vorbit tinerilor moldoveni atât despre arhitectura și istoricul Catedralei Patriarhale și Palatului Patriarhiei, cât și despre evenimentele istorice ce au avut loc de-a lungul timpului pe Colina Bucuriei.”

***

Pentru vara 2016 sunt pregatite un total de 100 de actiuni ale Platformei unioniste Acțiunea 2012. Pentru a contribui, oricine poate accesa site-ul  Platformei (sau prin click pe imaginea de mai jos, care este actuala pagina de intrare pe site):

basarabia_e_romania


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: