anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Eveniment-evocare: Principesa Ileana -Maica Alexandra, 21 ianuarie 2016, Bucuresti

on January 20, 2016
Ileana80

Principesa Ileana, la Chicago (Sherman Hotel), SUA, 22 aprilie 1952, intr-o conferinta despre comunismul din estul Europei si din Romania, la 4 ani si jumatate dupa expulzarea fortata din tara a intregii familii regale (courtesy of Tom Kinter)

A.S.R. Principesa Ileana (* 5 ianuarie 1909 – † 21 ianuarie 1991) este ultima fiică a M.S. Regelui Ferdinand şi a M.S. Reginei Maria. În 1967, a îmbrăcat haina monahiei, devenind Maica Alexandra.
La 25 de ani de la dispariţia ei, vă invităm să ne amintim de exemplul „Principesei-monahii” (Bev. Cooke), care a văzut îngeri la 7 ani, a îngrijit bolnavii în timpurile grele ale războiului şi comunizării şi a fondat o Mânăstire Ortodoxă peste ocean. A avut bucuria revederii României în septembrie 1990, trecând la Domnul după 4 luni.
Evenimentul are loc joi, 21 ianuarie 2016, de la ora 19:00, la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, în Sala Stoicescu. Este prima contribuţie pe care Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei o aduce în anul jubiliar 2016, când sărbătorim 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române.
Despre “Principesa-monahie” vor vorbi:
Pr. Liviu Vasile Mihăilă, preot paroh la Biserica “Sfântul Nicolae” din Hreaţca, judeţul Suceava, preşedintele Asociaţiei Fălticeni Cultural şi preşedinte ANRM Suceava
Tudor Petcu, filosof, eseist şi publicist
Liviu Mihaiu, jurnalist.
Expunerile invitaţilor vor fi urmate de o discuţie liberă, cu intervenţii din sală, întrebări şi răspunsuri.” (sursa: TUDOR VISAN MIU, https://tudorvisanmiu.wordpress.com/)

UPDATE, 20 ianuarie 2015:  Anuntul evenimentului, insotit de o scurta nota biografica evocatoare – in redactarea lui TUDOR VISAN MIU, se poate citi pe blogul familiei regale a Romaniei, aici.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: