anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

O tema acuta, in viziunea Mitropolitului Ortodox al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, IPS Serafim Joanta: Sibiu, 23 noiembrie 2015

on November 22, 2015

INTRO:
Parintele Dimitrie Bejan despre Parintele Serafim Joanta in 1993-1994:

“Acesta este cel mai pur ierarh din Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane de astazi” (in cartea “Bucuriile suferintei” – de Pr. D. Bejan, Ed. Manastirea Sihastria, 2010, pag. 142)

Parintele Justin Parvu despre Parintele Serafim Joanta in 2006-2007:

Cand a venit pe la mine IPS Serafim, eram intr-o seara pe aici asa in chilie, si  a venit un calugar si mi-a cerut vreo cateva cuvinte, sa-i citesc o dezlegare, o rugaciune. Cum era seara, amurg, nu prea se vedea prin camera, cautam Molitfelnicul, observ parca ceva sub rasa, m-am intors aici la scaun si parca observ un engholpion sau o cruce la gat. Atuncea mi-am schimbat pozitia si eu, ca nu e un oarecare monah de aicea, ci e cineva deosebit. Cu toate acestea am citit rugaciunea de dezlegare si a plecat. M-a mai intrebat ceva cu privire la viata occidentala. Ne-am despartit. Intr-adevar, aflu mai tarziu ca el a fost la noi si a vizitat manastirea noastra. M-am invrednicit si eu sa citesc pentru Ierarhul care a fost pentru prima data, cerinta aceasta omeneasca pe care a manifestat-o Inalt Prea Sfintitul. Si cam asta a fost intalnirea scurta cu Inalt Prea Sfintitul Serafim Joanta.” (in cartea “Parintele Justin Parvu – Viata si invataturile unui marturisitor“ – de Gratia Lungu Constantineanu, Ed. Haritina, 2008)

UPDATE 23 noiembrie 2015: Introduc dedesubt textul comentariului trimis astazi de Monahul Teodot, fost vietuitor al Manastirii Petru Voda, in legatura cu orientarea actuala a IPS Serafim Joanta. Cu toate ca cele doua texte de mai sus au fost extrase din cartile amintite si apartin marilor nostri Parinti si nevoitori crestini Dimitrie Bejan si Justin Parvu, este posibil ca in vremea de acum IPS Serafim Joanta sa-si fi reconsiderat punctele de vedere. Datorita imposibilitatii mele de a participa la conferinta de astazi, ma simt nevoita sa nu fac niciun comentariu personal.

IPS Serafim Joanta este eretic ecumenist. Cand a fost la Petru Voda ultima data, P. Justin nici nu i-a cantat ” Pe stapanul..”. Intrebati romani ortodocsi din Germania ce blestematii face el in Munchen . Nici un neamt n-a trecut la Ortodoxie prin acest arhiereu. Nu-l mai puneti pe P.Justin ca sustinator al acestor eretici , ca va veni urgia peste voi. Despre arhierei P. Justin ne-a spus foarte clar : ” Din astia nu mai poti face oameni !!! “. Am auzit aceasta afirmatie 2 ieromonahi, un frate si un calugar, care pot oricand sa dea marturie. N-ati vazut cele 10 puncte care se vor discuta la Constantunopol la anul ? Va fi un sinod de necredinciosi. Vor anula taina calugariei, vor lasa episcopii sa se casatoreasca, vor lasa preotii sa se casatoreasca a2-a si a3-a oara, vor schimba posturile si-l vor socoti pe papa intai statator al crestinilor, el ( papa ) care nici macar nu este botezat !!! Vor uni toate religiile. Si ati vazut cu ce se incheie lista cu cele 10 puncte de discutiii ? Cu LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE…dictonul Masoneriei. De ce nu s-e ridica impotriva ecumenismului. P. Dimitrie Bejan o fi spus acestea acum multi ani. Acum n-are cum sa mai fie curat. E murdarit de ecumenism. Am vorbit cu un neamt trecut la Ortodoxie despre ereziile pe care le martiriseste acest arhiereu in Germania . Dumnezeu sa ne ajute sa-i biruim pe ecumenisti..” (autor: Monahul Teodot, la 23 noiembrie 2015)

S. Joanta Nov 2015_n


One response to “O tema acuta, in viziunea Mitropolitului Ortodox al Germaniei, Europei Centrale si de Nord, IPS Serafim Joanta: Sibiu, 23 noiembrie 2015

  1. Monah Teodot says:

    IPS Serafim Joanta este eretic ecumenist. Cand a fost la Petru Voda ultima data, P. Justin nici nu i-a cantat ” Pe stapanul..”. Intrebati romani ortodocsi din Germania ce blestematii face el in Munchen . Nici un neamt n-a trecut la Ortodoxie prin acest arhiereu. Nu-l mai puneti pe P.Justin ca sustinator al acestor eretici , ca va veni urgia peste voi. Despre arhierei P. Justin ne-a spus foarte clar : ” Din astia nu mai poti face oameni !!! “. Am auzit aceasta afirmatie 2 ieromonahi, un frate si un calugar, care pot oricand sa dea marturie. N-ati vazut cele 10 puncte care se vor discuta la Constantunopol la anul ? Va fi un sinod de necredinciosi. Vor anula taina calugariei, vor lasa episcopii sa se casatoreasca, vor lasa preotii sa se casatoreasca a2-a si a3-a oara, vor schimba posturile si-l vor socoti pe papa intai statator al crestinilor, el ( papa ) care nici macar nu este botezat !!! Vor uni toate religiile. Si ati vazut cu ce se incheie lista cu cele 10 puncte de discutiii ? Cu LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE…dictonul Masoneriei. De ce nu s-e ridica impotriva ecumenismului. P. Dimitrie Bejan o fi spus acestea acum multi ani. Acum n-are cum sa mai fie curat. E murdarit de ecumenism. Am vorbit cu un neamt trecut la Ortodoxie despre ereziile pe care le martiriseste acest arhiereu in Germania . Dumnezeu sa ne ajute sa-i biruim pe ecumenisti..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: