anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Rascrucea ortodoxiei in Romania vazuta de unii teologi si monahi azi…

on November 14, 2015

Să ne rugăm cu conștiința că noi, cei din cinul preoțesc și monahal, suntem primii vinovați pentru că mulți din poporul nostru s-au înstrăinat atât de mult de Dumnezeu astăzi. Viața lor a ajuns suficient de secularizată, încât cu greu ar mai putea fi deosebită de viața unui ateu sau a unui păgân. Poate că dacă noi am fi luminat mai mult în lume prin slujirea Domnului, printr-o viață de evlavie și rugăciune, mult mai mulți dintre români nu s-ar fi adâncit într-o măsură atât de mare pe o cale care îi îndepărtează de Bunul Dumnezeu.” (pasaj din “Mesaj athonit” – “Părinții români din Sfântul Munte Athos  către poporul dreptcredincios român“, pe blogul scriitorului Razvan Codrescu, la 8 noiembrie 2015)

DSC06152

Pictura interioara la Manastirea Sucevita: Zodiile…

“Biserica noastră ortodoxă majoritară se află în plin paradox social. Existenţei acestuia, neconştientizat probabil de mulţi slujitori, îi datorăm percepţia negativă care s-a manifestat vehement în ultimele zile”. ( pasaj din “Paradoxul social al bisericii” – de pe blogul teologului Radu Preda, la 11 noiembrie 2015)

DSC06153

Pictura interioara la Manastirea Sucevita: Zodiile…

Biserica trebuie să se întoarcă la tradiția învățămîntului apostolic și patriastic, să-și construiască școala în jurul Sfintei Scripturi nu a doctrinelor sociale ( pasaj din “Dați foc la toate cursurile de omiletică și închideți Trinitas TV!” – de pe blogul Parintelui Savatie Bastovoi, la 13 noiembrie 2015)

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: