anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“365 de zile, doliu național”…

on November 1, 2015

Source: 365 de zile, doliu național: – pe blogul preotului Ioan Florin, emigrat in Irlanda:

“Se poate întâmpla o catastrofă în orice club din lume: o explozie, un atentat terorist sau un elicopter care cade pe acoperiș, așa cum s-a întâmplat nu de mult la Glasgow. Dar niciun club autorizat dintr-un oraș european (capitală!) nu ia foc de la o scânteie care ajunge pe un stâlp. Nu artificiile au incendiat clubul din București, artificii se aprind în toate cluburile lumii, ci șpaga și nesimțirea funcționarilor statului care au lăsat să funcționeze în centrul unei capitale europene o sală cu sute de locuri, izolată cu burete și lemn și prevăzută cu o singură ieșire. Nu au fost inspecții acolo? Cum s-au dat avizele de funcționare? Cine a urmărit aplicarea legilor? Care a fost de data asta traseul șpăgilor sau lanțul nesimțirilor criminale ale celor care trebuiau să vegheze?

Dar nu vă amăgiți: nu este de-ajuns să plătească un om sau doi. Locul lor în sistem va fi luat de alții, pentru ca traseul șpăgii în instituțiile statului să nu se întrerupă. Aici nu e vorba de un funcționar corupt, sau de doi, sau de zece, așa cum se întâmplă în statele consolidate de legi și justiție, ci de însăși rațiunea de a fi a guvernărilor românești din toate timpurile (în care un funcționar cinstit, sau doi, sau zece sunt excepțiile). Șpaga este forma elementară de viață a statului român, plasma care curge în venele instituțiilor sale și hrănește sistemul de la cap până la ultimele capilare, care sug și ele ce mai rămâne. Când șpaga nu mai curge în venele sale, când nimic nu iese nimănui, statul se simte prost: îl ia brusc durerea în fund de gropile din șosele, de construcțiile fără autorizații, de blocurile care stau să cadă, de morți, de vii, de românii care își iau lumea în cap și, în general, de orice în țara asta care nu poate fi jefuit, vândut sau împărțit între funcționarii săi.

Statul român este autorul moral al catastrofei din clubul bucureșten și, ca orice criminal, se întoarce primul la locul faptei și declară doliu național, ca să ne arate că-i pasă. De fotolii și de girofaruri îi pasă, pentru că de morți îi pasă cât i-a păsat ministrului Oprea care a trecut pușcă pe lângă cadavrul polițistului căzut la datorie ca să-l aducă pe el acasă de la cine știe ce crâșmă. Rugați-vă să nu se întâmple în țară vreo altă catastrofă (vreun cutremur, Doamne ferește!) și fiți pregătiți în fiecare zi de doliu național. 365 de zile de doliu național.”

Cititi si:

Tragedia de la Colectiv: Artistul Paul Hitter expune caracatiţa cluburilor-gunoaie, “bombele cu ceas” care ucid spiritual şi fizic noua generaţie” – pe Ziaristi Online

CÎND TE JOCI CU FOCUL IADULUI…” – pe blogul lui Razvan Codrescu

Advertisements

%d bloggers like this: