anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“Portretul unei femei care a înfruntat un sistem şi care a intrat în cartea de istorie”

on October 17, 2015

 

e. rizeaAstazi, sambata – 17 octombrie, TVR 2, la ora 16:00, in serialul realizat de doamna Lucia Hossu-Longin, Memorialul Durerii, potretul Elisabetei RIZEA:

Dintr-o „Istorie a bravilor” nu putea lipsi povestea Elisabetei Rizea din Nucşoara, luptătoare anticomunistă din grupul „Haiducii Muscelului”.

Primul interviu cu această vitează a fost difuzat în septembrie 1992. Filmul i-a adus celebritatea. Mii de oameni au venit în pelerinaj la casa cu nr. 13 din Nucşoara. Scrisori, mesaje, flori, toate adresate „dragă, sfântă şi bună româncă”.

Oricâţi ani vor trece de când n-ai mai revăzut această peliculă document, mereu vei avea sentimentul că ai în faţa ochilor acel colţ din România captivă sub comunism care nu s-a plecat în fata terorii şi a înfruntat cu demnitate, cu suferinţă şi cu sacrificii deşertul roşu. O coloană de rezistenţă a României de azi a fost Elisabeta Rizea.

Sunt fericită că am putut s-o cunosc şi la rându-mi să-i trimit portretul în lume. Pe 6 octombrie, la 12 ani de la dispariţia ei, toţi românii ar fi trebuit să verse o lacrimă.

Urmăriţi, într-o vreme care e clătinată de criza reperelor, .

Vă aştept sâmbătă pe TVR 2!” (text preluat de aici)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: