anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Dar din dar: Eugenia Buruiana si copiii sarmani din Basarabia daruiesc batranilor farame de suflet…

on October 7, 2015

Vizitatorii acestui blog cunosc deja cazul unei tinere crestine din Republica Moldova, Eugenia Buruiana, suferinda de o boala rara dar foarte grea, epidermoliza buloasa (in popor numita “boala fluturasului”). In urma cu mai multe luni de zile, datorita postarii pe acest blog a cazului ei – aflat in acel moment in mare cumpana si disperare – postare preluata atunci de alte cateva site-uri cu trafic mai consistent (carora le multumim si acum!!!), Eugenia a primit ajutor financiar de la mai multe persoane din Romania, datorita carora astazi viata ei merge inainte: in continua suferinta, dar in nadejde si credinta, si… asa cum veti constata din filmarea de mai jos, in facerea de bine, si in daruirea fara limita a dragostei.

S-a intamplat sa stiu, si nu de la ea, ci adesea de la o alta tanara din Chisinau, Sandrina H. (care-mi facuse cunoscut cazul cutremurator al Eugeniei), despre felul in care, in oricat de mare si adanca suferinta s-ar fi aflat, Eugenia stia sa imparta bucurie chiar si din foarte putinul ei, aproapelui, oricare ar fi fost el, fara a sta nici o clipa pe ganduri ca ea ramane fara absolut nimic… (Insa pentru ea credinta in Dumnezeu spargea nimicul lumesc!)

Eugenia iubeste mult copiii, si asta a spus-o inca din anii in care o televiziune din Republica Moldova facea cunoscut cazul ei. Astazi, in satul in care casuta mamei ei a devenit locuibila de catre Eugenia, ea se ocupa de copiii nevoiasi si cu familii dificile de-acolo, dupa scoala, cu multa iubire si mai ales cu adanc spirit crestin ortodox, invatandu-i la randul ei, iubirea, omenia si lumina din suflet.

Astazi, primind link-ul cu filmarea de mai jos de la prietena mea Sandrina H., am avut din nou bucuria sa vad, a cata oara, ce suflet mare si iubitor are Eugenia: de ziua varstnicilor – foarte recent, a luat alaturi de scaunul ei cu rotile grupuletul de copii din satul Recea (R. Moldova) – pe care il invata cantece si poezii, si s-au dus sa bucure o batranica din sat. Momentul este foarte emotionant prin tot ce transmite. Filmarea a fost realizata chiar de Eugenia, si ii veti recunoaste vocea ca tutore si organizator al evenimentului de suflet.

Cu toate ca Eugenia insusi mi-a scris de curand, cu smerenia ei mare cu care eu deja m-am obisnuit – ca deocamdata ea are tot ce ii trebuie, eu stiu ca in Basarabia, oamenii, copiii, tinerii ori batranii – asa precum veti vedea singuri, au mereu nevoie de sprijinul celor cu mai multa sansa de la Dumnezeu. Priviti deci si actionati asa cum veti simti…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: