anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Misionarism ortodox modern sau “Indumnezeirea maidanului”: Parintele Constantin Necula se alatura emisiunii “Cronica carcotasilor”

on September 11, 2015

Pentru cei care nu il cunosc, Parintele Constantin Valer Necula (nascut la Brasov in 1970)  este conferentiar universitar (sectia catehetică – omiletică) la Facultatea de Teologie “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu, purtator de cuvant al Mitropoliei Sibiului si autor a numeroase carti (28 de titluri gazduieste Libraria Sophia sub semnatura sa) si articole de specialitate. Un foarte inspirat orator, cu numeroase predici in Catedrala Mitropolitana din Sibiu dar si in foarte multe locuri din tara, invitat la conferinte mai ales de tineri (si preferat ca duhovnic de copii si adolescenti!), militand activ pentru pastrarea disciplinei “Religie” in scolile din Romania anul trecut, de curand a avut recordul preotului ortodox cu cele mai multe afisari de conferinte filmate pe youtube (vedeti aici).

Intre cartile sale mai vechi, una atrage atentia in contextul acestui moment – prin titlul ei “Îndumnezeirea maidanului” (Ed. Agnos, Sibiu, 2008) – deoarece gestul recent al Parintelui Necula de a se alatura prin prestatie  emisiunii “Cronica Carcotasilor” poate (va) fi interpretata in fel si chip de privitori (promo-ul emisiunii, mai jos). Sa avem rabdare, insa, pana la final!

Cateva dintre copertile/titlurile cartilor destinate tinerei generatii pe care le-a scris Parintele Necula in ultimii ani:

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: