anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

O grupare de informatii recente cu privire la intelegerea continutului si a efectelor in fapt ale Legii 217/2015

on September 5, 2015

Fundatia George Manu (reprezentata de Cezarina Condurache), Buciumul – publicatia de informatie si atitudine nationalista si Platforma RostOnline (coordonata de Claudiu Tarziu) au fost intre cele care au urmarit consecvent evolutia si atitudinile institutionale sau personale cu privire la continutul si impactul intrarii in vigoare, la 31 iulie 2015, a Legii 217/23.07.2015 – “LEGE pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Recomand la randul meu cateva interventii, atitudini si informari recente cu privire la aceasta lege si impactul aplicarii ei asupra libertatii si demnitatii nationale:

  1. Emisiunea din 10 august 2015 a jurnalistei Nicoleta Savin de la Naşul TV cu scriitorul Razvan Codrescu (click pe imagine pentru a urmari inregistrarea):

ora de veghe 1

2. Emisiunea din 18 august 2015 a jurnalistei Nicoleta Savin de la Naşul TV cu scriitorul Sorin Lavric (click pe imagine pentru a urmari inregistrarea):

ora de veghe 2

3.   29 august 2015:  Scrisoare Deschisă președintelui României! Un român îi cere lui Klaus Iohannis să fie arestat pe baza Legii nr. 217/2015 – Dan Cristian Ionescu (autorul cartii “Codul lui Lucifer”)

4.   31 august 2015: Răzmeriţă comunistă la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER)

5.   1 septembrie 2015: Comunicat al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România pentru sustinerea presedintelui Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), teologul Radu Preda, contestat de colegii lui pentru declaratiile privind continutul Legii 217.

6.   2 septembrie 2015: Eseul sociologului Ciprian VoicilaSomnul rațiunii a născut legea 217/2015. Efectele ei scontate

7.   3 septembrie 2015: un comenatriu semnat de Doina Alexandru si gazduit pe blogul scriitorului Razvan Codrescu: “Institutul de Acoperirea Crimelor Comunismului și Ștergerea Memoriei Exilului Românesc: așa ar trebui să se numească Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), dacă directorul Radu Preda va fi înlocuit din funcție pentru delictul de a întreba, așa cum se întreabă aproape întreaga societate românească, de ce apare în 2015 o lege ce nu pomenește de crimele comunismului, în timp ce înfierează unilateral doctrina legionară din anii ‘20-‘30 ai secolului trecut…(cititi mai departe comentariul, aici).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: