anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Luari de pozitie transante fata de continutul Legii 217/2015 (intrata in vigoare la 30 iulie 2015) – care nadajduim ca vor conta…

on August 17, 2015

11 august 2015:    Teologul Radu Preda, presedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (IICMER) a anunţat că va adresa în numele institutului o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului în legătură cu greşelile din ‘legea antilegionară’. “Sunt greşeli impardonabile în aşa-zisa lege antilegionară. Cea mai izbitoare este lipsa condamnării comunismului. Se instituie o interpretare şi se omite ideologia care a produs cele mai multe crime. Mai mult, legea instituie delictul de opinie şi îl încadrează la fapte penale, ceea ce este extrem de grav” (articolul din care am preluat citatul, poate fi parcurs aici)

13 si 14 august 2015: Doamna Lucia Hossu Longin, autoarea si realizatoarea seriei TV si a volumelor  “Memorialul durerii“(parcurgeti intai interviul sau din 13 august 2015, cu titlul ‘Mi-am asumat misiunea de a fi călăuză prin infernul concentraționar‘ realizat de Sabina Iosub), a luat pozitie ferma la 14 august 2015, afirmand: “Eu personal, ca autoare a ‘Memorialului durerii’, voi face plângere penală iniţiatorilor legii pentru ca acest document să fie retras şi reformulat în termeni europeni. […] Personal voi continua seria de filme, pentru că românii au nevoie, după modelul evreiesc, de o memorie tenace şi imperioasă, au nevoie să iasă, chiar şi în aceste zile, dintr-o stare de ataraxie generalizată, când văd cum se încearcă terfelirea paginilor de eroism şi de curaj românesc. După cum scrie Orwell, evocat copios în aceste zile, cel mai eficient mod de a distruge oamenii şi chiar un popor este să le distrugi istoria. ” (cititi intregul punct de vedere, aici).

14 august 2015: Jurnalistul Claudiu Tarziu, in special prin articolele  ‘Legea antiromânească/ „antilegionară” trebuie abrogată‘ si  ‘Repet, Legea 217/ 2015 instaurează cenzura‘.

16 august 2015: Domnul Ioan Roşca, cercetător interdisciplinar, purtător de cuvînt al Comitetului de Reprezentare a Victimelor Comunismului a deschis spre semnare si depunere Petiţie către Avocatul Poporului: Legea 217/2015 nu este constituţională

17 august 2015: Parlamentarul Bogdan Diaconu a depus astăzi la Parlament proiectul de lege “prin care să abrogăm OUG 31/2002, cu modificările suferite prin Legea 217, prin care s-a instituit un Index Librorum Prohibitorum de inspiraţie stalinistă prin care o întreagă pleiadă de intelectuali români a devenit interzisă după ce mai fusese condamnată o dată în perioada comunistă sub acelaşi pretext. Această lege care interzice cultura română modernă trebuie abrogată de urgenţă!” (intregul articol, aici)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: