anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Ieri dupa-amiaza, la Manastirea Prislop…

on May 19, 2015

De data recenta (la mijlocul lunii martie 2015 nu era in vigoare) este faptul ca arealul Manastirii Prislop a fost preluat recent sub paza si protectia unei firme private specializate, iar la Crucea Mormantului Parintelui Arsenie vegheaza continuu o persoana apartinand acestei firme. Valul de pelerini si vizitatori este deosebit de mare si maicile nu mai fac fata. Cuvintele Parintelui Arsenie Boca, “tara va lua foc de la Prislop” par din ce in ce mai clar a se adeveri.

Ieri fiind luni, dupa-amiaza, la vreme vecerniei (savarsita in Paraclisul de vara cu pereti de sticla), nu erau un numar foarte mare de pelerini, asa cum se vede intr-una dintre imaginile de mai jos. Insa a doua modificare semnificativa in ultimele doua luni, fata de mijlocul lunii martie 2015, este realizarea aleilor strajuite cu garduri mobile (mare parte apartinand Jandarmeriei Romane), separat pentru sensul de urcare si respectiv pentru cel de coborare de la Mormantul Parintelui, ceea ce indica faptul ca in anumite zile tranzitul spre mormant este urias.

Ieri, sub lumina calda si blanda a Prslopului, am respirat un aer incantator, plin de miresme si de frumoase rememorari despre viata si activitatea Sfantului Ardealului, Parintele nostru Arsenie…

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: