anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Familia regala a Romaniei continua implicarea in actiunile Crucii Rosii din Romania

on May 16, 2015

Incepand de ieri, 15 mai 2015, Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei a fost aleasa noul presedinte al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania. Se continua astfel o veche “traditie” a familiei regale romane, care, incepand din 1916-1917, prin Regina Maria a Romaniei si mai apoi prin fiica sa mezina, Principesa Ileana, au demonstrat cu devotament si profesionalism  exemplar capabilitatilatile acestei organizatii si in tara noastra.

_DSC5706

Principesa Margareta la sediul din Brasov al Societatii Nationale de Cruce Rosie: discurs la alegerea ca presedinte al organizatiei din Romania, 15 mai 2015 (sursa foto: aici)

Regina Maria a Romaniei a primit ca recunostinta pentru munca, dedicarea si implicarea sa in eforturile medicale si  umanitare cu tratarea ranitilor din timpul primului razboi mondial, din partea Regatului Unit al Marii Britanii,  titlul de “Dame of the Royal Red Cross“. Despre acele activitati dar si despre cele proprii in Romania (avand-o ca model pe mama sa), a scris exceptional Principesa (Domnita) Ileana a Romaniei, in perioada 1950-1951, in cartea sa de memorii “Traiesc din nou“.

Q.marie & red corss

Regina Maria in fata unui sediu al Crucii Rosii din Romania, in 1917, alaturi de ofiteri ai fortelor aliate. Sursa foto: Contul de facebook al istoricului Diana Mandache


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: