anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Pasiuni fara limita: filmari reale ale zborului cu propulsie individuala

on May 12, 2015

Ceea ce putem viziona in filmul de mai jos nu este nici SF si nici trucaj, ci realitate totala!  

Doi oameni indragostiti de zbor si de adrenalina,  pilotul elvetian Yves Rossy (cu 10.000 de ore de zbor pe avion la activ) si parasutistul Vince Reffet (are la activ 15.000 de sarituri cu parasuta) au explorat de curand limitele umane ale vitezei in zbor, deasupra Dubaiului, cu jetpack-urile individuale in spinare. Purtand cate o pereche de aripi propulsate pe spate, au zburat cu viteza de 200 km/h, marcand asftfel un nou capitol in zborul uman individual si in tandem… Exista si cateva reprize de explicatii si comentarii ale lui Yves Rossy in film.

In urma cu 12 ani, pilotul Yves Rossy isi utiliza pentru intaia oara primul echipament de zbor individual. Primul lui zbor cu jetpack-ul a avut loc in 2006.  In luna mai 2011 zbura in zona Marelui Canion din SUA, purtat fiind de aripile sale din fibra de carbon propulsate  de 4 microturbine (vedeti filmul aici).  In iulie 2013  aparea la prima reprezentatie de zbor cu public in Wisconsin, SUA , zburand alaturi de un bombardier B17 (vedeti aici) ! In noiembrie 2013 a inconjurat in zbor Muntele Fuji din Japonia (vizualizati filmarea aici).

Filmul de mai jos este realizat foarte recent, in luna mai 2015, cu ocazia zborului in tandem dintre Yves Rossy si colegul sau de hobby astral Vince Reffet deasupra orasului Dubai; cei doi isi dau drumul in picaj dintr-un elicopter si apoi isi pornesc propulsoarele, avand dedesubt imaginile, si ele, fenomenale ale Dubaiului. Fondul muzical al filmului este piesa originala a lui Piers Baron, “Jetman”, compusa special pentru acest video – care lasa fara cuvinte… Enjoy!

 


One response to “Pasiuni fara limita: filmari reale ale zborului cu propulsie individuala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: