anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

In incinta Manastirii Prislop va incepe ridicarea unei biserici mai mari – mai 2015

on May 9, 2015

DSC07722

Episcopia Devei si Hunedoarei, care are in subordine si Mănăstirea „Sf. Evanghelist Ioan” de la Prislop (Silvașu de Sus), a organizat ieri, 8 mai 2015, sarbatoarea hramului – Biserica Ortodoxă prăznuind pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, alaturi de  Episcopul Devei şi Hunedoarei – Parintele Gurie Georgiu, Preasfinţitul Parinte Daniil Stoenescu – Episcopul Daciei Felix, fost preot al manastirii Prislop si unul dintre cei mai tineri si intre ultimii ucenici in viata ai Parintelui Arsenie Boca si Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord-Parintele Macarie.

La finalul slujbei s-a pus piatra de temelie pentru construcţia noii biserici a Manatsirii Prislop care va avea ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Mucenic Ştefan cel Nou, prăznuit la data de 28 noiembrie – data trecerii Dincolo a Parintelui Arsenie Boca! Biserica se va construi in zona mai larga din curtea manastirii, situala in apropierea portii de intrare.

În cimitirul Mănăstirii Prislop, la mormant, a avut loc ieri o slujbă de pomenire a Parintelui Arsenie.

+INFO (preluat de pe site-ul Manastirii Petru Voda): “Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, în cele trei zile ale minivacanţei de 1 Mai, potrivit estimărilor oficiale ale Jandarmeriei Hunedoara…Cititi continuarea aici.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: