anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Organizatia Tinerilor din Sibiu si Fundatia Sfintii Inchisorilor organizeaza o intalnire cu Demostene Andronescu

on May 3, 2015

La inceputul lunii decembrie 2014, dl. Demostene Andronescu a implinit 87 de ani. A fost sarbatorit alaturi de prieteni si apropiati, dupa cum a anuntat la acel moment scriitorul Razvan Codrescu (cititi si vedeti – aici), chiar in preziua lansarii volumului sau de versuri “Peisaj launtric” la Muzeul Taranului Roman.

“Testamentul liric al unui mare mărturisitor, dar şi al unei întregi generaţii martirizate: Demostene Andronescu, Peisaj lăuntric. Versuri, ediţia a III-a, cu o prefaţă de Claudiu Târziu şi o postfaţă de Răzvan Codrescu, ilustraţii de Cristina Stratulat, Fundaţia Sfinţii Închisorilor, Piteşti, 2014, 187 pagini” – este prezentarea scurta a cartii (cititi in intregime informatia si date despre autor – aici). In 2007, Razvan Codrescu il numea pe Demostene Andronescu,  “Ultimul mare poet în viata al temnitelor comuniste.” (cititi mai multe, aici). Domnul Andronescu a fost deţinut politic intre 1952 şi 1964, cu o întrerupere de doar cateva luni, trecand pe la penitenciarele din Jilava, Gherla şi Aiud (de unde s-a eliberat cu ultimul lot de deţinuţi politici).

DSC07274

Domnii Marcel Petrisor (centru-stanga) si Demostene Andronescu (centru-drepata), la 14 septembrie 2014 – de Ziua Crucii, in incinta noii Manastiri-Memorial de la Aiud (mai multe fotografii, aici)

 

Peste doua zile, la 5 mai 2015, la Sibiu, va fi gazduita o intalnire cu poetul, fostul detinut politic – Demostene Andronescu, intalnire oferita de Organizatia Tinerilor din Sibiu (cinste lor!) si Fundatia Sfintii Inchisorilor (afisul intalnirii, mai jos):

 

Demostene Andronescu SIBIU 2015

Advertisements

One response to “Organizatia Tinerilor din Sibiu si Fundatia Sfintii Inchisorilor organizeaza o intalnire cu Demostene Andronescu

  1. […] convinsa ca in scurt timp, organizatorii evenimentului de ieri dupa-amiaza de la Sibiu – despre care am amintit deja aici, respectiv Organizatia Tinerilor din Sibiu, vor posta pe blogul lor  sau pe contul de Facebook tot […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: