anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“DUGHINIZAREA ROMÂNIEI?” – un articol de astazi al scriitorului Razvan Codrescu

on February 4, 2015

DUGHINIZAREA ROMÂNIEI? – este articolul ce merita cititit integral pe blogul domnului Razvan Codrescu! Articolul incepe asa:

“CE NE FACI, OCCIDENTULE?

razvan-codrescuSînt dator să mai mărturisesc un lucru: nici eu nu agreez poziționarea lui Dan Puric – nu atît față de Dughin, cît față de „alternativa rusească” în general, ca soluție disperată la decepțiile produse de Occident, cu inflația lui de proiecte și măsuri anticreștine și antinaționale (mergînd pînă la cele mai abominabile perversiuni).

Nu-i doar problema lui Dan Puric, ci a noastră, a tuturor celor care mai avem scrupule creștine și sensibilitate națională, sau simț al tradiției în genere. În lupta de o jumătate de veac cu comunismul, noi am jucat cartea Occidentului (cu care ne-am simțit solidari, inclusiv prin „latinitatea” noastră, în fața „sălbăticiei slavo-asiatice”), dar acest Occident a făcut și face toate eforturile să ne dezamăgească, mai ales din punct de vedere moral și spiritual. Iar în aceste condiții, unii sînt de părere că Rusia postcomunistă (în speță, „Rusia lui Putin”), în felul ei ortodoxă și în felul ei naționalistă, ar putea fi (pentru noi și pentru alte țări din Est) „spatele” mai sănătos pe care nu-l oferă Occidentul (nici în varianta americană, nici în varianta UE). Tragedia noastră este că sîntem o țară mică și că simțim nevoia să ne „lipim” mereu de cîte cineva cu adevărat capabil „să miște lucrurile”, căci pe cont propriu simțim că nu avem șanse în istorie (și mai ales în lupta cu paradigma extrem de ofensivă a globalizării, mai mult sau mai puțin „iudeo-masonică”, căreia numai o mare putere, ca Rusia sau China, i-ar putea ține piept cu șanse reale). De aici opțiunea contextuală a lui Dan Puric, care nu are în spate intenții impure sau vreo formă de năimire, ci poate doar o socoteală greșită (și numai cursul vremii va arăta cu adevărat dacă și cît a fost de greșită)…” cititi continuarea AICI.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: