anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

La umbra Parintelui Justin Parvu, povesti despre induhovnicirea elitei medicale a Romaniei de azi…

on January 22, 2015

Rememorez un impresionant interviu din februarie 2014 cu chirurgul oncolog clujean Dr. Dan Eniu, cel care l-a operat si tratat cu neasemuita dragoste si dedicare, in ultima parte a vietii, pe Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda. Il rememorez nu atat ca sa imi amintesc povestea luptei si suferintei din urma a marelui duhovnic – ostean al lui Hristos si al tarii sale – cel care a fost si ramane Parintele Justin, cat fiindca parcurgand acel intreviu am avut revelatia intelegerii felului cum a operat si opereaza harul Parintelui Justin asupra tuturor celor ce i-au trecut pragul, si iata, indeosebi asupra unor minti luminate ale elitei medicale romanesti – asa cum este si medicul Dan Eniu (cititi neaparat Mărturia dr. Eniu despre binecuvântarea de a-l trata pe Sfântul Părinte Justin, publicata la scurt timp dupa trecerea Dincolo a marelui duhovnic nemtean).

(Se intampla sa cunosc un caz foarte grav, invaziv si recidivant de cancer, tratat de cativa ani de Dr. Dan Eniu, si dau marturie aici despre profesionalismul, inalta tinuta morala, dedicarea uriasa si dragostea de oameni a Dr. Dan Eniu).

Rememorarea aceasta a legaturii dintre un medic de elita si modelul reprezentat de Parintele duhovnic Justin Parvu este direct legata de vizionarea astazi a unei filmari si mai socante, care arata in ce fel a lucrat mereu harul Domnului prin Parintele Justin Parvu asupra oamenilor… Despre tanarul medic neurochirurg de origine romana recent revenit in tara din SUA, Dr. Stefan Mindea, foarte putini au auzit deocamdata. Aceasta fiindca a revenit in tara unde s-a nascut – Romania, abia in 2013, dupa ce mai bine de 30 de ani a trait si profesat in California. Si nu oriunde, ci la Universitatea Stanford, fiind unul dintre cei mai inalt clasati profesionisti neurochirurgi ai SUA. Povestea revenirii lui in tara este total legata de influenta Parintelui Justin Parvu asupra sa. Va invit sa vizionati pe rand doua filme fata in fata, despre unul si acelasi om: neurochirurg de performanta si respectiv tanar diacon-teolog ce-si petrece parte din timpul dintre operatii la Manastirea Petru Voda si Paltin, la umbra Parintelui Justin Parvu.

Cel de al doilea film a fost realizat de scriitorul Marius Ianus care a coagulat si organizat la sfarsitul lui 2014-inceputul lui 2015 o tabara de creatie literara care s-a desfasurat la Manastirea Paltin-Petru Voda. Filmarea intalnirii si dialogului participantilor la tabara cu, de asta data- diaconul Stefan Mindea, in chilia Parintelui Justin o preiau mai jos cu mare emotie si nadejde de pe blogul lui Marius Ianus (caruia ii multumesc pentru uriasa surpriza din inregistare – experienta minunilor duhovnicesti  de acolo).  Acolo, la Manastirea de vale a maicilor, prin grija si a Maicii Justina stareta (la randul ei medic – si care apare in partea a doua a filmarii) , aratarea puterii Domnului prin oameni este continua. Priviti si ascultati povestile adevarate ale iubirii care poate (re)zidi Romania, povestile de la umbra Parintelui Justin…

1. Medicul neurochirurg Stefan Mindea revenit in Romania in 2013, profeseaza din 2014 aici:

2. Acelasi neurochirurg Stefan Mindea, hirotonit diacon in septembrie 2014 (la 38 de ani), intr-o dezvaluire a deciziei de a se intoarce in tara dupa mai mult de 30 de ani de viata americana, la staruinta Parintelui sau duhovnic Justin Parvu: despre valorile vietii, despre SUA, Romania si multe altele – in chilia Parintelui Justin de la Manastirea Paltin Petru Voda, in preajma Anului Nou 2014/2015:


2 responses to “La umbra Parintelui Justin Parvu, povesti despre induhovnicirea elitei medicale a Romaniei de azi…

  1. Luisa Ivana says:

    Mare om ,Parintele Iustin …Cum a vazut el in acest medic ,un continuator al dansului…Ucenicul pe urmele duhovnicului ….Un medic de o finete rara ,cu o credinta vie ,care a dat occidentul pe o tara si pe un gand:acela ca mantuirea inseamna a fi ortodox in tara ta ,a iubi trecutul si martiriul mucenicilor, a te identifica cu ei ….
    Domnule Mindea ,bun venit in mijlocul nostru !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: