anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Catre dorita invrednicire romaneasca…

on December 2, 2014

Conferinta Internationala “25 de ani de la caderea comunismului in Europa Centrala si de Est: privind in urma, privind inainte”  care s-a desfasurat la Bucuresti intre 19-21 noiembrie 2014, s-a incheiat cu ‘Declaraţia de la Bucureşti’:

Cele două decenii şi jumătate trecute deja de la căderea comunismului au fost marcate de o lungă şi complexă tranziţie în majoritatea ţărilor Europei Centrale şi de Est. O parte a responsabilităţii pentru confuziile, întârzierile şi chiar nedreptăţile petrecute în această perioadă în societăţile noastre revine manierei în care am ştiu/vrut să ne raportăm la ideologia şi crimele regimului comunist. Măcar acum avem obligaţia de a spune răului pe nume.  Declaraţia de la Praga (2008) şi Rezoluţia Congresului de la Bucureşti al Asociaţiei Internaţionale a Foştilor Deţinuţi Politici şi Victimelor Comunismului (2014) au lansat cererea, mai mult decât legitimă, ca Parlamentul European, Consiliul Europei şi Guvernele naţionale să condamne ideologia şi crimele comunismului. Din păcate, răspunsul întârzie şi azi. Cu toate acestea, măcar acum avem datoria de a îi onora pe luptătorii anticomunişti şi pe numeroasele victime.

La 24 noiembrie, la Libraria Sophia din Bucuresti, scriitorul Razvan Codrescu si-a lansat doua carti publicate in 2014: “Cartea marturisitorilor” si “Sic credo“, ocazie cu care s-a discutat pe tema unui “RECURS LA ÎNVREDNICIRE. Pe urmele mărturisitorilor România” – fiind invitati, alaturi de autor, teologii Radu Preda, Costion Nicolescu şi scriitorul si publicistul Claudiu Târziu (extrase filmate de la acea intalnire, mai jos):


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: