anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească” – film documentar, 2013

on November 19, 2014
DSC05490

Locatia centrelor de deportare din Baragan, la Muzeul -Memorial de la Sighetu Marmatiei

Astazi, in deschiderea Conferinţei Internaţionale „25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală şi de Est: privind în urmă, privind înainte” (Bucuresti, 19-21 noiembrie 2014), organizată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi de Fundaţia Culturală Memoria, se va prezenta filmul documentar: “Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”. La conferinta vor participa ca auditori si un numar de de 12 foşti şefi de stat din Europa Centrală şi de Est.

 

“România ultimilor 25 de ani a fost inevitabil marcată de povara moştenirii comuniste. Aceasta influențează instituţii, mentalităţi, comportamente individuale şi colective deopotrivă. O bună parte a postcomunismului este încă profund înrădăcinată în comunismul însuși. Iată de ce, la un sfert de veac, avem nevoie mai mult decât oricând de o analiză lucidă a fantomelor care ne bântuie prezentul.” (comentariu preluat de aici).

Filmul “Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească”, realizat de Valeriu Antonovici şi Claudia Florentina Dobre (redactor-şef la revista Memoria), si lansat in noiembrie 2013 la Bucuresti (extrase mai sus, iar filmarea de lansare, mai jos) a fost ales pentru prefatarea dezbaterii academice despre comunism şi consecinţele sale, la 25 de ani după căderea comunismului în Europa centrală şi de est.


One response to ““Povestiri din Bărăgan. Amintiri din Siberia românească” – film documentar, 2013

  1. MI says:

    Reblogged this on MI Raluca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: