anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Fotografiile zilei: Regele Mihai si Familia Regala a Romaniei, presedintele ales Klaus Johannis si surorile lui Corneliu Coposu

on November 19, 2014

Azi, 19 noiembrie 2014, in jurul prazului, la Palatul Elisabeta, Regele Mihai, Principesa Margareta si Principele Radu au avut ca invitat special pe noul presedinte al Romaniei, Klaus Johannis, cu ocazia evenimentului anual al Casei Regale a Romaniei – “Porti deschise”:

Klaus Johannis:  “La Palatul Elisabeta am avut o întâlnire emoționantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I și cu Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu.

Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Președinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relația cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare.

Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei.

Sper că națiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate și continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund și mai cuprinzător în anii următori.” (preluat de aici)

***

Dupa amiaza, cu incepere de la ora 17.30, la targul de carte Gaudeamus de la Bucuresti, la standul editurii Curtea Veche (editura consacrata si cartilor semnate de membrii familiei regale a Romaniei), presedintele Romaniei Klaus Johannis si-a lansat cartea autobiografica “Pas cu pas“. Toti doritorii de autografe au fost rasplatiti, durata intregii sesiuni fiind de trei ore:

Pe seara, DigiTV a inclus o mica transmisie in direct din casa familiei Coposu, respectiv cu surorile lui Corneliu Coposu, pe subiectul legat de invitatia, primirea si alaturarea Regelui Mihai al Romaniei cu presedintele ales al Romaniei, Klaus Johannis:

DSC07405 DSC07400

 


One response to “Fotografiile zilei: Regele Mihai si Familia Regala a Romaniei, presedintele ales Klaus Johannis si surorile lui Corneliu Coposu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: