anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Contributorii la noua infatisare a locului de veci al Parintelui Justin Parvu

on October 25, 2014

In luna august 2014 am revizitat Manastirea de la Petru Voda, unde isi are mormantul Parintele Justin Parvu. Inca cu cateva luni bune in urma observasem ca locul de veci isi schimbase infatisarea. In primele luni dupa trecerea dincolo a Parintelui Justin, locul sau de veci era descoperit – simplu si cu o cruce de lemn, dar din toamna lui 2013 s-a simtit nevoia unui acoperamant pentru florile ce erau mereu multe si proaspete pe locul de veci, motiv pentru care s-a ridicat un schelet metalic cu prelata – care arata in octombrie 2013, ca aici.

In primavara lui 2014, un nou acoperamant alb si o noua piatra funerara, dintr-un material special,  si-au facut aparitia la locul mormantului, iar in august 2014, locasul finalizat, arata  ca mai jos. Cu aceasta ocazie am descoperit un lucru interesant si foarte putin cunoscut:  pe o placuta asezata cu modestie intr-un coltisor al acoperamantului cel nou sunt indicati contributorii: medicul Dan L. Dusleag din Indiana, SUA, si Asociatia “Suprema Recunostinta” din Deva.

dusleag

Astfel am aflat ca Dr. Dan L. Dusleag, medic pediatru in varsta de 48 de ani, care locuieste la Bloomington, Indiana, SUA, este nepotul  medicului roman Stanciu Stroia, originar din Fagaras (fost asistent universitar al profesorului Iuliu Hatieganu), care a fost intemnitat intre anii 1951-1957 la Aiud (Jilava, Sibiu si Fagaras). In 2006 Dr. Dan L. Dusleag a contribuit la aducerea la lumina prin publicare, a memoriilor bunicului sau,  sub titlul “My Second University: Memories From Romanian Communist Prisons“. Site-ul dedicat cartii este: http://DDusleag.Home.Insightbb.com

In prezentarea lucrarii memorialistice, autorii (bunic si nepot) noteaza: “My Second University adds to the body of evidence against the Red Holocaust. It is a documentary written in memory of all of the forgotten victims of Romania’s Communist prisons, who never had the chance to tell their stories. . .”

Citind acestea, mi-am amintit de toti cei care, din cele mai indepartate colturi ale lumii, au venit de-a lungul anilor sa il cunoasca, sa ceara sfat si mangaiere de la Parintele Justin Parvu. Unii dintre ei, nu au uitat sa revina…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: