anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Gesturile credintei…

on October 17, 2014

Preiau mai jos, de pe blogul Sandrinei H. din Chisinau, o insemnare care mi-a atras atentia, datata la 12 octombrie 2014:

“In data de 28 septembrie, la biserica Sf. Ioan Iacob Hozevitul din Chisinau, dupa oficierea Sfintei Liturghii – la care au fost prezenti numerosi credinciosi, au fost sfintite 8 cruci aduse din Ucraina. Slujba de sfintire a fost oficiata de parintele Alexei Semionov (parohul) si parintele Petru Buburuz– parohul bisericii “Sfintii Apostoli Petru si Pavel”. Crucile vor fi amplasate pe turlele bisericii aflata in constructie.
Cand sangele sfant al Mantuitorului a curs pe lemnul crucii, aceasta a devenit altar sfant de jertfa. Hristos prin cruce a biruit Moartea si Iadul si ne-a deschis portile raiului, care pana atunci au fost inchise pentru noi. De aceea crucea trebuie cinstita dimpreuna cu icoanele si sfintii Bisericii Ortodoxe, ca fiind purtatoare de Duh Sfant. Cruciulita purtata la gat si semnul crucii pe care si-l face crestinul sunt arme de temut pentru vrajmasul uritor de Dumnezeu.”

p.sem1

Parintele Alexei Semionov, biserica Sf. Ioan Iacob Hozevitul, Chisinau

Update:   Si pe site-ul bisericii Sf. Ioan Iacob Hozevitul din Chisinau a fost postata informatia privind evenimentul, si poate fi citit aici.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: