anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Roman escaladand un varf muntos de 8047 m: “dedic ascensiunea aceasta memoriei luptătorilor romani anticomuniști din munti”…

on July 30, 2014
Alex_Gavan_in_Tabara_de_Baza_Broad_Peak_dupa_ascensiunea_varfului_25_iul_2014

Alpinistul Alex Gavan – in tabara de la baza varfului Broad Peak (situata la 4850 m), dupa revenirea din ascensiunea la 8047 m, 23 iulie 2014 (foto prealuata de aici)

Aplinistul roman  Alex Găvan (32 de ani) – a escaladat cu succes, pe data de 23 iulie 2014, vârful Broad Peak (8047 m) din masivul Karakorum, Pakistan (fără oxigen suplimentar și fără sprijinul porterilor de altitudine). Acesta este al șaselea vârf de peste 8000 de metri pe care l-a urcat în cariera sa. A fost și a rămas până în acest moment cel mai tânăr român care a ajuns pe un optmiar.

El a dedicat ascensiunea vârfului Broad Peak memoriei luptătorilor anticomuniști din munți, care, prin lupta și prin sacrificiul lor, au fost și sunt încă o sursă de inspirație și o dovadă a faptului că nu toți românii acceptă compromisul, fie cu un regim politic totalitar, fie cu provocările vieții. ‘Să-ți pese cu adevărat înseamnă să acționezi și să pui în practică ceea ce afirmi, iar acest exemplu l-au dat luptătorii din rezistența anti-comunistă’…

De asemenea, Alex Găvan a dedicat această ascensiune tuturor celor care cred în puterea gândurilor, a faptelor și a lucrurilor bune, precum și a transformării pozitive care începe cu fiecare dintre noi; celor pentru care calea cea mai simplă nu reprezintă neapărat și opțiunea aleasă; celor care vor să lase o lume mai bună decât cea pe care au găsit-o. (informatiile sunt preluate din comunicatul de presa al alpinistului, din 29 iulie 2014 – Bucuresti).


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: