anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“Graniţa neagreată de S.U.A., trasată de gigantul Google şi Turnul de la Basel”

on May 6, 2014

Va recomand spre lectura un editorial esential, semnat la inceputul acestei saptamani de jurnalista Maria Diana Popescu –  la Magazinul cultural și de informație in limba romana, “Agero” din Stuttgart, Germania. Articolul face referire la culisele miscarilor geopolitice de azi si de ieri, la sistemul din umbra si demonstreaza cum “Cei mulţi, săraci şi naivi se ucid între ei…

Un paragraf din partea de inceput a editorialului subliniaza urmatoarele – si este punct de pornire al unei analize, in egala masura retrospectiva si previzionara, a situatiei geopolitice mondiale la zi:

[…] Deşi comunitatea internaţională a condamnat anexarea Crimeei la Rusia, nerecunoscînd amputarea Ucrainei, gigantul american Google a trasat pe GoogleMaps graniţa neagreată de S.U.A şi de nicio ţară din U. E.. De pe hărţile Companiei Google a dispărut vechea graniţă de la strîmtoarea Kerci, care delimita Rusia de Crimeea. În loc a apărut o graniţă „punctată” între peninsula Crimeea şi Ucraina. Pe hărţile online ale companiei americane, Crimeea figurează ca aparţinînd Rusiei.” (am verificat si eu, si am preluat mai jos imaginea de pe GoogleMaps azi, incercuind granita la care se face referire in textul citat anterior)…

 

map

Cititi articolul integral al Mariei Diana Popescu, aici: Graniţa neagreată de S.U.A., trasată de gigantul Google şi Turnul de la Basel


13 responses to ““Graniţa neagreată de S.U.A., trasată de gigantul Google şi Turnul de la Basel”

 1. Dan Ghenea says:

  Nu mi se pare ca lectura editorialelor doamnei Popescu e o activitate atat de folositoare. Eu le citesc cu stoicism pentru a fi la curent cu propaganda antimonarhista, nostalgic ceausista si anticapitalista.

  • anomismi44 says:

   Din pacate, nu va impartasesc parerea. Cel putin cu privire la acest editorial, deloc…

   • Dan Ghenea says:

    Va rog sa-mi spuneti cum vi se pare urmatorul articol al doamnei Popescu
    http://www.art-emis.ro/editoriale/1692-mihai-viteza-urmarit-cu-pobeda-si-doua-avioane.html

   • anomismi44 says:

    Daca as fi istoric, si inca unul nu doar dedicat, ci si onest si curajos, as sti sa va raspund transant ce cred despre continutul acestui articol al doamnei Popescu – pentru ca acum, in 2014, deja avem multiple surse bibliografice, interne si externe, incat sa incercam sa identificam adevarul. Intrucat insa, personal, nu am suficiente contra-argumente obiective, direct din surse (!!!) sa contracarez unele din afirmatiile jurnalistei care a semnat articolul citat de dumneavoastra, prefer sa nu ma hazardez in comentarii. In orice caz, articolul doamnei Popescu pe care eu l-am citat pe blogul meu, ramane pentru mine unul de interes si care cel putin ne pune pe ganduri asupra unor posibile realitati, la care nu ne-am gandit…

  • anomismi44 says:

   Acest subiect este inca si mai controversat! In plus, din nou, cu unele afirmatii din articol, personal sunt de acord, cu altele, nu. Contondenta exprimarii doamnei Popescu poate fi un motiv in plus pentru care inteleg ca sunteti in TOTAL dezacord cu afirmatiile jurnalistei din cele doua articole citate.

 2. Dan Ghenea says:

  Cand spui ca Regele Mihai e tradator e ceva mai mult decat “contondenta”. Iar cand scrii ca regele “subscria afirmaţiei că Transilvania aparţine Ungariei” esti perfect constienta ca minti. Declaratia de la Budapesta e un document care nu contine asa ceva. Acest document e public de multa vreme, si totusi doamna Popescu se incapataneaza sa repete placa securistilor “iubitori de tara”. De ce as crede-o pe cuvant cand vorbeste despre lucruri mult mai putin verificabile (Turnul din Basel si alte “oculte”), cand ma minte pe fata despre lucruri care sunt limpezi ca lumina zilei.

 3. Septimiu Macovei says:

  Domnule Ghenea, nu vi se par folositoare editorialele Dianei Popescu pentru ca dansa e printre putiinii jurnalisti fara culoare politica, evident, de partea adevarului. Iar cei care au acest curaj sunt pusi la zid. Cititi opera istoricului Gheoghe Buzatu, ex regele Mihai este un tradator. Potrivit Constitutiei, Romania este republica, regalitatea ramane o chestiune pentru inflacarati, o poveste de muzeu, doar atat. Cititi declaratia de la Budapesta si va veti convinge de motalitatea ex regelui.Mai rasfoiti-i pe istoricii patrioti, nu pe cei platiti sa stearga istoria adevarata, scrisa cu sangele inaintasilor.

  Mai jos, cateva linkuri doveditoare, din sutele existente:

  Actul tradarii de catre Regele Mihai, inregistrat pe placa si redat in scris de catre Dinu Bratianu. Documente de arhiva. Pe astfel de documente se sprijina un jurnalist adevarat.

  http://roncea.ro/2013/08/23/un-document-pentru-istorie-tradarea-maresalului-antonescu-si-a-romaniei-de-catre-regele-mihai-inregistrata-pe-placa-si-redata-in-scris-de-dinu-bratianu-scoasa-la-lumina-de-istoricul-mircea-valcu-me/

  http://regelemihai.blogspot.ro/

  http://ioncoja.ro/amestecate/declaratia-de-la-budapesta-din-16-iunie-1989/

  http://www.b1.ro/stiri/politica/segiu-nicolaescu-regele-mihai-a-tradat-de-doua-ori-la-abdicare-i-pe-23-august-6928.html

  Toate cele bune si, va rog, nu fiti orbi! Septimiu

  • Dan Ghenea says:

   Am citit toate acestea. Aici am dat exemplul Declaratiei de la Budapesta, unde nu scrie nicaieri nici despre trianon, nici despre modificarea granitelor (dimpotriva, varianta schimbarii granitelor este exclusa în mod explicit) Dar doamna Popescu scrie netulburat: “Aţi uitat de semnătura pe care fostul rege a depus-o pe hîrtia Declaraţiei de la Budapesta, în 1989, prin care subscria afirmaţiei că Transilvania aparţine Ungariei? Într-un cuvînt dorea anularea Tratatului de la Trianon.”
   Doamna Popescu minte. Cel putin in acest punct.
   Cat despre citarile din Iulian Vlad, no comment…

 4. Dan Ghenea says:

  @anomismia
  Ce credeti, doamna Popescu nu a citit Declaratia de la Budapesta, i-a jucat memoria o festa, sau a mintit? Si daca a mintit, o face pe cont propriu sau in folosul cuiva? Cui oare folosesc aceste defaimari grosolane?

  • anomismi44 says:

   In urmatoarele zile voi relua cartile despre Regele Mihai -in speta cartea interviu cu Regele a lui M. Ciobanu, si volumele dnei Doina Uricariu, unde sper sa gasesc exact raspunsul Regelui insusi asupra situatiei. La un moment dat ma voi edifica si eu!!! Multumesc pentru combativitate si consecventa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: