anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Ne priveste…

on March 1, 2014

“Deoarece, Putin nu vrea să recunoască oficialii noi de la Kiev, va acționa în baza declarațiilor lui Yanucovivi, președintele fugar al Ucrainei, din ordinul căruia a fost deschis focul asupra mulțimii. Putin doar numai pe Yanucovici îl recunoaște ca președinte, pe când toată comunitatea internațională a recunoscut noua putere de la Kiev.

Pentru a satisface cererea lui Yanucovici, președintele Rusiei in regim de urgență a declanșat cele mai mari manevre și exerciții militare de după cel de-al doilea război.

Astfel, la data de 26 februarie 2014, mari unități si formațiuni militare dislocate în zona Arctica a Rusiei, regiunile Pskov, Samara, Kaliningrad, Voronej, Kursk, Lipețk, Nijnii Novgorod, Krasnodar, Rostov și altele zone, au fost ridicare pe alertă și brusc au început să fie transferate la hotarul de sud-est al Ucrainei.

Militarii și soldații sunt echipați cu tot arsenalul necesar de luptă, inclusiv complectul de muniții necesar pentru a intra în lupte terestre. Avioanele sunt înarmate cu rachete, tancurile cu tot arsenalul de luptă, corăbiile maritime au tot completul de muniții ca pe timp de război.

Proporțiile sunt asemănătoare după caracterul lor cu cele din anul 1979, când URSS a năvălit asupra Afganistanului.

Aplicațiile militare declanșate la data de 26 februarie de Rusia numără peste 150 mii de soldați din unitățile de infanterie motorizată, aproximativ 100 de avioane de port desant, peste 120 de helicoptere, peste 90 avioane de bombardament, peste 1000 de tancuri, peste 80 de corăbii maritime militare în Marea Neagră, și peste altele 1200 unități de tehnică militară.

Toată această armadă este gata de a năvăli asupra Ucrainei și de a deschide focul din toate mijloacele care le au la dispoziție.

Aceste aplicații militare nu au fost coordonate cu nimeni în încălcarea tuturor normelor și acordurilor internaționale la care Rusia face parte. Prin surprindere, fără a informa aliații militari, după cum cer normele internaționale, Rusia a început brusc exerciții militare, care s-au soldat cu ocupația peninsulei Crimeea, care aparține Ucrainei.

Ocuparea unei părți a Ucrainei pune sub pericol integritatea teritorială a Moldovei. Prin partea de sud a Ucrainei, Rusia va acumula forțe mari militare în partea de est a Moldovei, care este controlată de regimul de la Kremlin.

În așa fel, vor fi efectuate pregătirile de intervenție militară a Rusiei și asupra Moldovei.

Ambițiile imperiale a Rusiei timp de peste un veac obosește toată comunitatea internațională.

Moldova ca un stat mic trebuie urgent să-și găsească locul în familia europeană pentru a se proteja de o posibilă intervenție din partea Rusiei.” (Sursa: aici – 1 martie 2014)

***

Armata Ucrainei este în stare de alertă maximă în urma acţiunilor militare ale Rusiei în Crimeea. (1 martie 2014).   Anunţul a fost făcut de ministrul Apărării de la Kiev. Potrivit lui, Moscova a trimis recent în regiune 6.000 de soldaţi.

[…]

Noaptea trecută, Crimeea a fost ruptă de restul Ucrainei (1 martie 2014). Peninsula a rămas fără serviciile de telefonie fixă, mobilă, precum şi fără acces la internet, după ce persoane necunoscute au preluat controlul asupra centrelor de comunicaţii. Legăturile au fost restabilite abia astăzi. Din cauza numărului mare de avioane şi elicoptere ruseşti care au aterizat în regiune, spaţiul aerian a fost închis. Pe fonul acestor evenimente, noul premier din Ucraina, Arseni Iaţeniuk, a declarat că ţara sa nu va fi atrasă într-un conflict militar de provocări ale Rusiei. (Intregul articol si film, aici)

***

“Un detaliu trecut prea ușor cu vederea din cuvîntarea mitropolitului Onufrie al Kievului din Rada uraineană: mitropolitul a afirmat că, în Ucraina există ”zone de vorbitori de limbă română”. Dacă ar fi făcut această declarație la Chișinău, cu siguranță ar fi stîrnit un val de revoltă din partea numeroșilor promotori ai limbii române drept limbă moldovenească.

Este sau nu afirmația mitropolitului Onufrie despre existența limbii române în zonele ucrainene, desprinse de regimul sovietic din corpul Basarabiei, în directă contradicție cu politica oficială a patriarhiei Moscovei? Amintim că patriarhia Moscovei are o variantă a site-ului patriarchia.ru tradusă în ”limba moldovenească”. Astfel, e greu să aibă și o versiune românească pentru Bucovina și Basarabia de Sud.

Patriarhia, așadar, are enoriași români și moldoveni.

Dezlegarea dilemei este mult mai simplă: URSS nu avea o problemă cu românii, ci cu unitatea lor. Astfel, pentru a crea confuzie între românii din Ucraina și cei din Republica Moldovenească, au admis existența a două ”naționalități” diferite în actele de identitate sovietice: ”români”, în Ucraina și ”moldoveni” în RSSM. Iată de ce, în conștiința rușilor și a altor popoare din fostele republici sovietice, românii și moldovenii sînt popoare diferite.

Prin urmare, nu este nici o greșeală în declarația mitropolitului Onufrie al Kievului, ea fiind în perfect acord cu politica Rusiei.”  (Sursa: aici)


2 responses to “Ne priveste…

 1. Daniel says:

  “familia europeana”…..Sora draga in Hristos ,nu fiti naiva, ci “fiti inteleapta ca serpii si nevinovata ca porumbeii”.Fie ca e vorba de Uniunea Europeana,fie ca e vorba de Statele Unite ,fie de Uniunea Rusa ,toate acestea sunt lupi care sfasie oile neajutorate ale neamurilor care nu au putinta de a se apara.Am vazut ca va place scrisul lui Marius Iordachioaia ,va recomand un articol al lui despre Uniune:
  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/2011/01/cu-ochii-larg-deschisi-in-intuneric.html

  Iertati si Dumnezeu sa va ierte!Post binecuvantat!

  • anomismi44 says:

   Doamne ajuta! Va multumesc pentru ganduri si pentru link. Cu adevarat asa este lucid si intelept sa vedem lucrurile. Insa, sa nu uitam, ca ne priveste ceea ce se intampla in imediata vecinatate, si in masura putintelor noastre marunte, sa luam aminte, si, eventual, sa nu ramanem placizi. Un post mantuitor sa avem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: