anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Cea mai documentată biografie a Părintelui Arsenie Boca: „Şi cărţile au fost deschise” (Florin DUŢU, Editura Floare Albă de Colţ, Bucureşti, 2013)

on November 2, 2013

Alexandru Valentin Crăciun

Pentru cine are „ochi de văzut”, nu doar ucenicii Părintelui Arsenie Boca mărturisesc despre sfinţenia vieţii sale, ci chiar şi… dosarele de Securitate! E revelaţia pe care am avut-o la lectura cărţii lui Florin Duţu (n. 1984), un tânăr absolvent al Academiei de Studii Economice, dar şi al Facultăţii de Teologie din Bucureşti. Cartea se numeşte, sugestiv: „Şi cărţile au fost deschise (Apoc. 20, 12). Părintele Arsenie Boca – O biografie”, şi a apărut, pe cheltuială proprie, în Bucureşti, la editura autorului, cu prilejul împlinirii a 103 ani de la naşterea Părintelui Arsenie Boca (29 septembrie 1910-29 septembrie 2013).

Cu răbdare şi acrivie, Florin Duţu a cercetat Arhivele CNSAS, Arhiva Academiei de Arte, dar şi Arhivele Arhiepiscopiei Aradului, pentru a afla documente care aruncă o lumină inedită asupra unor evenimente hotărâtoare din biografia Părintelui Arsenie Boca. Aflăm, bunăoară, despre contextul precis al excluderii Părintelui din monahism, despre raporturile sale cu…

View original post 159 more words

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: