anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

Dar de Sfanta Maria: vocea minunata a Divnei Ljubojevic

on August 15, 2013

Divna Ljubojevic – nascuta la Belgrad, Serbia, în 1970,  a studiat la scoala de muzica din Mokranjac si a absolvit apoi Academia de Muzica din Novi Sad. A practicat cantand muzica religioasa cu corul manastirii Vavedenje din Serbia, unde a fost instruita de catre maicile de acolo pentru a interpreta in stilul unic derivat din muzica lui Karlovatz, urmand fidel canto-ul traditional rusesc. In 1991 ea a creat corul Melodi, compus din 10 interpreti. Repertoriul se concentrează pe lucrări apartinand muzicii sacre ortodoxe, incepand de la cea mai veche muzica bizantina monadica sau polifonica, apoi muzica sacra sarbeasca si bulgareasca, dar interpreteaza si piese rusesti si chiar opere contemporane. Divna a castigat numeroase premii la competitiile scolare muzicale. În 1997, cu ajutorul episcopului ortodox Luka de la Biserica Sf. Sava din Paris a fondat la acea biserica un cor – cu care a dat concerte de muzica liturgica slava si greaca la Bruxelles, Senlis si Paris.

In Romania a cantat, in 2012, in  Catedrala Reintregirii Neamului din Alba Iulia (aprilie) si in Catedrala Mitropolitana Ortodoxa din Sibiu (mai).

Mai jos, un videoclip cuprinzand trei melodii cunoscute ale Divnei Ljubojevic. Productie: Cinnamon Production, Belgrad, Serbia, 2012

Regizor: Ivica Vidanović
DP: Nikola Popović


2 responses to “Dar de Sfanta Maria: vocea minunata a Divnei Ljubojevic

  1. intacere says:

    Reblogged this on In Tacere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: