anomismia

In bataia vantului fiecarei zile (continuare)…

“Ce i-a înspăimîntat pe antihrişti? DRAGOSTEA!”

on July 16, 2013

Asa incepe titlul noii postari  de pe site-ul Manastirii Petru Voda. Nu am putut sa nu ma gandesc instantaneu, citind titlul acesta,  la ce-mi trecuse prin minte si am scris pe blog, fiind martora (ca multi altii…) la lupta cu antihristii din virtual, care au atacat necontenit in ultimele saptamani site-ul manastirii, incercand cu cerbicie sa astupe inimi pline de dragoste cu gesturi de astupat cuvintele. Caci simtisem si eu, si exprimasem (link aici) ca in lupta contra iubirii nu exista sansa de izbanda, decat in mintile bolnave.

petru_voda

Biserica Manastirii Petru Voda – desen de Gabriela Mihaita David (albastrude.wordpress.com)

Bucuria e mare, cand de la Petru Voda ne vin, oriunde ne-am afla, intariri sufletesti si innobilari intru iubire, chiar si pe calea aceasta, electronica. Asa cum se poate, in virtual…  Caci in real ne trebuie timp, fonduri, si cu siguranta multa dragoste si nadejde, sa putem ajunge in Polul sfintit de credinta si dragoste al Parintelui Justin din Neamt. Iubirea insa, nu se impiedica de spatiu, iar intalnirile acestea, in virtual, sunt bune pentru incepatorii mireni ca noi, pentru crestinii caldicei ce suntem, care nu stiu si nu sunt vrednici a primi harul intalnirii in duh.

sfantul-justin-parvu

Parintele Justin Parvu – desen de Gabriela Mihaita David

Ce i-a insapimantat pe antihristi? Dragostea…” este al doilea interviu al Părintelui Justin Pârvu, luat de Constanţa Costea la Mănăstirea Petru Vodă în Ianuarie 1993, pe care-l putem citi pe site-ul manastirii. In vremea aceea (1993) – caci abia se construise prima biserica – a manastirii de calugari,  “imaginea foarte puţin celebră în înalta societate a Părintelui Justin, un mare cunoscător din lăuntru al societăţii laice” nu reprezenta inca, mare lucru. Azi insa, e pilonul pe care ne sprijinim, multi dintre noi! Si, cu siguranta este “un balaur nevăzut între iubire şi dreptate – şi răstiri parţiale, aluzive ale unui adevăr prea intens sau prea dureros pentru a fi complet exprimat.


2 responses to ““Ce i-a înspăimîntat pe antihrişti? DRAGOSTEA!”

  1. va imbratisez cu toata Dragostea mea !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: